Sitedemki SSL (Güvenlik Sertifikası) ile alakalı bir sorun yaşıyorum, ödeme işlemi yaparken, "Bu sayfa hem güvenli hem güvenli olmayan öğeler içeriyor' diye bir uyarı çıkıyor. Bunun nedeni ne olaiblir.
MerhabaKoray bey sorun sitedeki flash animasyonlar değil, sorun alt içerikte bulunan SSL logosu ile diğer logolar, yani sorun alt içerikte bulunanlar. bunu aşmam için yardımcı olursanız sevinirim.
Koray bey cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi /images/rapidssl.gif olarak değiştirdim ve sorun düzeldi, daha önceden belirttiğiniz gibi şuan da flash animasyonlar sorun oluyor, anladığım kadarıyla SSL güvenliğinde olan bu sayfalarda flash animasyonun olmaması gerekiyor, olursa da böyle oluyor. Flash sorununa ise şöyle bir çözüm buldum; Site sağ sol Bölüm ayarlarından flash animasyonların bulunduğu sağ tarafı ödeme sayfasında görüntülenmeyecek şekilde ayarladım, flash animasyonu da kaldırmak zorunda kalmadım. (Son kısmı da pek sanmıyorum ama benim düştüğüm duruma biri düşerse diye yazdım) :)
Merhaba,
Bahsettiğiniz ayarların nasıl yapıldığını biraz daha ayrıntılı anlatmak gerekirse;
Bu alanları Kontrol Panelinizdeki Modül Araçlar > Sağ-Sol Bölüm Ayarları alanına girerek Satın Alma alanındaki "+" işareti bulunan alanlara mouse ile tıklayarak "-" konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.
Not: Eğer bu düzenlemeyi yaptıktan sonra da hala aynı uyarıyı alıyoorsanız eklediğiniz resimlerde alan adının tamamının verilip verilmediğini kontrol etmeniz, bu şekilde verilmiş ise düzeltmeniz yeterli olacaktır.
Alper İlbey
MET-AY Bilişim Ltd.Şti. info@met-aybilisim.comTel : +90 312.443 00 64Fax: +90 312.442 66 58
Almış olduğunuz hata, ödeme aşamsında güvenli alana bağlanıldığında sitenizde bulunan flash animasyonların .Explorer tarafından "güvenli olmayan veri" olarak tanımlanmasından kaynaklanmaktadır.
Bu hatanın giderilmesi için; güvenli alanda bulunan flash dosyalarının kaldırılması yeterli olacaktır.